De voetballer zelf

Ik ben nog altijd een voetbalfan. Mijn vroegste herinnering gaat terug tot het WK1978 in Argentinië. Als kind voetbalde ik vooral op straat. Heel kort (2 seizoenen) speelde ik in de jeugd van LVV Lugdunum (C en B-selectie).

Via mijn broer pakte ik de voetbaldraad weer op mijn 21e op. Ik ging spelen in de zondagselectie van rkvv Meerburg in Zoeterwoude. Daarna ging ik spelen in een nieuw opgerichte zaterdagtak bij rksv DoCoS, ook omdat Meerburg niet aan dat initiatief indertijd wilde meewerken.

Uiteindelijk ging ik weer terug naar het zondagvoetbal bij rksv DoCoS toen Nico van der Salm (o.a. oud speler rkvv Meerburg) trainer werd van het 1e. Ik speelde verschillende jaren in de zondagselectie en mijn actieve carrière sloot ik af in DoCoS 3, een verzamelplaats van oud gedienden. En in alle eerlijkheid ik deed mijn best, alleen een echte topper was ik niet!

Ajax

Ik weet niet of ik al Ajax-fan was toen mijn vader (verknocht Feyenoorder) mij mee nam naar Ajax. Een zitplaats op de gezinstribune met de blauwe stoeltjes in de Meer. Een speler die ik me herinner, is Ruud Geels. Later in mijn jeugd ging ik o.a. met mijn moeder en haar toenmalige vriend naar Ajax. Een staanvak aan de Stadszijde en altijd de looproute door Betondorp waar Johan Cruyff opgroeide.

Dat sporadisch naar Ajax gaan bleef. In het voetbalseizoen 1991-1992 brak ik een botje in mijn pols en was ik 3 maanden uitgeschakeld voor het voetbal. Met mijn broertje en een vriendenkring uit de omgeving van Leiden bezocht ik veel (uit)wedstrijden, ook Europees. In 1992 won Ajax namelijk de UEFA-cup. De uitwedstrijd in Erfurt en Turijn blijven hoogtepunten. Zeker na de overstap van de Meer naar de Arena ebte het bezoek aan Ajax helemaal weg. Met mijn kinderen ben ik de afgelopen jaren een aantal keren geweest.

Nederlands Elftal

Sporadisch bezocht ik ook het Nederlands Elftal. De belangrijkste zijn: in 1988 het EK in Duitsland met mijn vader, Nederland-Engeland en in 1998 het WK in Frankrijk met mijn broertje en een paar vrienden, Nederland-Zuid Korea.

Voetbaltrainer

In 2003 werd ik voetbaltrainer. Jesper ging natuurlijk voetballen bij rksv DoCoS. En speler van de zondagselectie, een tekort aan vrijwilligers, en zo ben je trainer van de JO8-10. De technische clubleiding had mij ook snel gevonden en het seizoen erop zat ik al op de KNVB-opleiding voor Uefa Jeugd C, trainde ik de JO13-2 en als stagiaire bij de JO13-1 van Arjan van Empel.

Daarna volgde in 2005-2006 de JO15-2 met als hoogtepunt het Eurosportringtoernooi in Barcelona, de JO15-1 2006-2007 met als hoogtepunt het kampioenschap van de 1e klasse en de promotie naar de Hoofdklasse. Inmiddels werd ik ook Technisch Jeugdcoördinator wat ik 3 seizoenen combineerde met het trainersschap van de JO17-1 en JO13-1. In 2011 maakte ik de overstap naar de jeugdopleiding van Alphense Boys, waar ik 3 seizoenen de JO11-1 trainde in een JO13-competitie en 2 seizoenen de JO12 trainde met als hoogtepunt de 1e promotie in de historie van Alphense Boys naar de Hoofdklasse JO13.

Vanaf het seizoen 2016-2017 werd ik trainer van Meerburg JO13-1. Het 1e seizoen miste ik met mijn team op een haar na de promotieklasse. Wel werd het kampioenschap binnen gehaald in de ‘normale’ 1e klasse. Het seizoen 2017-2018 werd ik met mijn team knap 4e in de promotieklasse en in het 2018-2019 speelde ik met mijn team zelfs in de Hoofdklasse. Door het wegvallen van een team in de 3e divisie schoof Alphense Boys O12-1 door naar en wist ik de KNVB te bewegen Meerburg JO13-1 in de Hoofdklasse te laten uitkomen. En dat bleek geen verkeerde keuze want een mooi seizoen en handhaving volgden. In het seizoen 2019-2020 heb ik Meerburg JO13-3 onder mijn hoede. Dat zijn de 14 beste O12-spelers, die een jaar vervroegd 11-tegen-11 spelen. In het seizoen 2020-2021 trainde ik Meerburg JO13-1, dat uitkomt in de Hoofdklasse. Helaas is door de Corona-pandemie het seizoen in oktober 2020 stilgelegd.

Vanaf het seizoen 2021-2022 nam ik de O15-1 van Meerburg onder mijn hoede. Het komende seizoen 2023-2024 last ik een pauze in in mijn trainersactiviteiten.

Voetbalvisie

Door de samenwerking binnen de jeugdopleiding van Alphense Boys met Pjotr van der Marel, Martijn de Vries en Sander van Dijk heb ik mijn trainingsaanpak kunnen ontwikkelen tot een leeftijdsspecifieke aanpak die op basis van een seizoenindeling alle fases van het voetballen behandeld aangevuld met Meulensteen.

Sparren?

Kennisdeling leidt tot ontwikkeling. Dus mail me…paul.nibbelink@gmail.com