Ouder zijn_part 2

Zoals ik al schreef in mijn 1e poging tot een artikel verblijft Jesper in Kreta. Een week weg met schoolvrienden na het HAVO-examen en dan vooral…tsja wat doen ze eigenlijk? Uit een paar (nachtelijke) appjes haal je eigenlijk niet veel meer dan hangen in een appartement met een hopelijke koude koelkast waarin het bier is opgeslagen.

En toch is het dan gek dat je kind voor het eerst eigenlijk zo ver weg is zonder ons ouderlijk toezicht of het makkelijk kunnen verlenen van enige benodigde hulp. Ik heb dan ook alleen tegen hem gezegd bij vertrek dat hij zo moest terugkomen als hij wegging. Kijk, je wil hem toch ook niet het plezier gunnen toch die dingen te doen, die je dan vooral zegt niet te moeten doen.

Zijn broer Kris is daarmee gelijk een hele week de zogenaamde alleenheerser. Een mannetje dat graag zijn ouders fysiek probeert aan te pakken tussen al het gamen door. En daar zit hem ook gelijk de kneep. De playstation heeft op dit moment een nog grotere aantrekkingskracht dan zijn schoolwerk. Daarom zit hij 3 dagen in de week op studiebegeleiding. De voortuitgang moet toch ergens vandaan komen. Niettemin kauwen wij al een tijdje op hoe dat nu verder moet. Hij weet immers nog niet waar zijn weg naar toe moet gaat.

Ouder zijn_part 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *