Vanaf de zomer 2015 ben ik weer gaan hardlopen. Eerst vanuit de gedachte dat ik hiermee mijn gewicht kon downsizen. In november 2015 begon ik weer met de 10 km-wedstrijdjes van het ZZ-circuit. Rond die tijd kwam ook de TK Challenge langs. Een initiatief van 3 jonge advocaten van Teekens en Karstens, waarmee € 142.195 wordt opgehaald door hardlopers voor het Hospice Issoria in Leiden. Mijn werkgever werd een sponsor en zo schreef ik me in voor alle Nederlandse lopen en was ik de ‘lucky-one’ voor het lopen van de marathon van New York op 6 november 2016.

Inmiddels liep ik al de CPC in maart 2016, de halve van Leiden in mei 2016 en natuurlijk de lopen van het ZZ-circuit waarin ik de middenafstand braaf inruilde voor de lange afstanden (muv Noordwijkerhout). En nu zit ik alweer in de 10e trainingsweek van mijn marathonvoorbereiding, die 4 trainingsmomenten in de week omvat. En geloof me, die voorbereiding nam en neem ik serieus. Zo onderging ik een sportmedische test voor het bepalen van mijn maximale hartslag en lactaatwaarden tijdens inspanning. En ik laat mij begeleiden door de Leidse hardlooptrainster, Carola van Tol.

img_0308img_0396img_0400img_0350

Dat mijn 2e hardloopleven ook niet van een leien dakje gaat, blijkt wel uit het feit dat ik vanaf november 2015 een linkerbeen/kant heb die zo af-en-toe hapert. En dat is volgens mijn huisarts ook niet vreemd, gelet op mijn geboortejaar. In ieder geval fysiotherapie, osteopaat, masseur, morgen weer fysiotherapeut en de aanschaf van compressiekousen. Alles om straks zo fit mogelijk aan de start te staan naast het Vrijheidsbeeld en het aangezicht van de Verrazona-Narrowsbrigde. Kan niet wachten!

The loneliness of the long distance runner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *